GSE UK Conference 2020

Virtually Unstoppable

You have already selected a presentation for that time!
You can either change your preference or replace your current choice.

Do you want to:

Please note that the agenda information shown below is based on the information we have today and may well change as we approach the conference date. A version of the agenda more suitable for screen readers can be found here.

Conference Keynote Sessions

Conference Opening (MW)
Monday 2nd: 14:00

Mark Wilson

Mark Anzani - A look back at xxxviii years in IBM
Monday 2nd: 14:15

Mark Anzani

COBOL in its 7th decade
Tuesday 3rd: 16:30

Derek Britton

Quiz
Tuesday 3rd: 18:00

Mark Wilson

Mainframes and the Moon
Wednesday 4th: 17:00

Mark Nelson

Conference Opening - 2nd Week
Monday 9th: 14:00

Mark Wilson

TBD
Monday 9th: 14:15

Greg Lotko

IBM eco System
Tuesday 10th: 16:30

Meredith Stowell

Quiz
Tuesday 10th: 18:00

Mark Wilson

Quantum
Wednesday 11th: 17:00

Leigh Chase

Show Agenda For:

Customise Agenda Show customisation options






Monday 2nd November

Time

Keynotes

Keynote: Conference Opening (MW)

14:00 - 14:15

Speaker: Mark Wilson
Company: RSM Partners Ltd

 

Keynote: Mark Anzani - A look back at xxxviii years in IBM

14:15 - 15:15

Speaker: Mark Anzani
Company: IBM USA

 

Tuesday 3rd November

Time

Stream 1

Stream 2

Stream 3

Stream 4

Stream 5

Stream 6

09:00 - 09:30

LSWG session

TBC

Session: 1AA

LSWG
Anna Shugol

Data Privacy Passports

Andy Coulson
IBM UK LTD.
Session: 2AA

ESWG
Jamie Pease
chilli ratingchilli rating
30 Minute Break

10:00 - 10:30

10:30 - 11:30

OpenShift: Practical experience

Malcolm Beattie
IBM UK LTD.
Session: 1AB

Linux on Z
David Austin
chilli rating
30 Minute Break

11:30 - 12:00

12:00 - 13:00

zSecure Update

Rob van Hoboken
IBM Europe
Session: 2AC

ESWG
Jamie Pease
chilli ratingchilli rating
30 Minute Break

13:00 - 13:30

13:30 - 14:30

Data Mapping and Transformation Options in App Connect

Dominic Storey
IBM UK LTD.
Session: 1AD

MQ
Melvyn Maltz
chilli ratingchilli ratingchilli rating

Ransomware on Mainframes? You bet

Al Saurette
MainTegrity Inc
Session: 3AD

ESWG
Jamie Pease
chilli ratingchilli rating

Reached the IMS Database 4/8gig line, Now What?

Nick Griffin
BMC Software
Session: 6AD

IMS
Dominic Jackson
chilli ratingchilli rating
30 Minute Break

14:30 - 15:00

15:00 - 16:00

Enhancing the Foundation of CICS

Jenny He
IBM UK LTD.
Session: 2AE

CICS
Rob Stroud

SQL assurance - A new perspective

Steve Solomon
BMC Software
Session: 6AE

AppDev
Stuart Ashby
30 Minute Break

16:00 - 16:30

Keynote: COBOL in its 7th decade

16:30 - 17:30

Speaker: Derek Britton
Company: Micro Focus

 

30 Minute Break

17:30 - 18:00

Keynote: Quiz

18:00 - 20:00

Speaker: Mark Wilson
Company: RSM Partners Ltd

 

Wednesday 4th November

Time

Stream 1

Stream 2

Stream 3

Stream 4

Stream 5

Stream 6

09:00 - 10:00

How we ran it. - z/OS data set encryption project

Lennie Dymoke-Bradshaw
RSM Partners Ltd
Session: 2AF

ESWG
Jamie Pease
chilli ratingchilli ratingchilli rating
30 Minute Break

10:00 - 10:30

10:30 - 11:00

OpenShift for Z - Hands on Workshop

Adrian Keward
Red Hat
Session: 2AG

Linux on Z
David Austin

ISPF Master Class - DSLISTs and Member Lists and UDLISTs (Oh My!)

Dan Dirkse
Mindspring
Session: 4AG

AppDev
Stuart Ashby
30 Minute Break

11:30 - 12:00

12:00 - 13:00

IMS Virtualization with COPE

John Butterweck
Compuware UK Ltd
Session: 1AH

IMS
Dominic Jackson
chilli ratingchilli rating

Quantum-Safety–embark on the journey

Henrik Lyksborg
IBM
Session: 2AH

ESWG
Jamie Pease
chilli ratingchilli ratingchilli rating

Why Automated Testing on The Mainframe is a Strategy You Can’t Refuse

Steen Brahe
Compuware UK Ltd
Session: 3AH

AppDev
Stuart Ashby
30 Minute Break

13:00 - 13:30

13:30 - 14:30

Transforming z/TPF to Linux

Kurt Acker
Sine Nomine Associates
Session: 1AI

Linux on Z
David Austin

Enterprise Banking and the need for patterns and structuring workload

Rob Stroud
The Royal Bank of Scotland Plc
Session: 3AI

CICS
Rob Stroud

What's New in MQ ?

Jamie Squibb
IBM UK LTD.
Session: 5AI

MQ
Melvyn Maltz
chilli ratingchilli ratingchilli rating

RACF and the Parallel Sysplex

Mark Nelson
IBM USA
Session: 6AI

ESWG
Jamie Pease
chilli ratingchilli ratingchilli rating
30 Minute Break

14:30 - 15:00

15:00 - 16:00

Large Bank experience: CICS Java experience

Rob Stroud
The Royal Bank of Scotland Plc
Session: 1AJ

CICS
Rob Stroud

REST APIs and MQ - What choices do you have ?

TBC

Session: 6AJ

MQ
Melvyn Maltz
chilli ratingchilli ratingchilli rating
60 Minute Break

16:00 - 17:00

Keynote: Mainframes and the Moon

17:00 - 18:00

Speaker: Mark Nelson
Company: IBM USA

 

Thursday 5th November

Time

Stream 1

Stream 2

Stream 3

Stream 4

Stream 5

Stream 6

09:00 - 10:00

Completely Migrate to Git for z/OS Applications

Joseph Taffe-Atkins
IBM UK LTD.
Session: 4AL

AppDev
Stuart Ashby
30 Minute Break

10:00 - 10:30

10:30 - 11:30

Openshift for z Overview

Adrian Keward
Red Hat
Session: 1AM

Linux on Z
David Austin

Protecting your MQ messages with encryption

TBC

Session: 6AM

MQ
Melvyn Maltz
chilli ratingchilli ratingchilli rating
30 Minute Break

11:30 - 12:00

12:00 - 13:00

IMS User Experience with a DevOps CI/CD Workflow

Harshit Vijay
BMC Software
Session: 3AN

IMS
Dominic Jackson
chilli ratingchilli rating

Mainframes & Malware, an impossible combination?

Henri Kuiper
zDevOps
Session: 5AN

ESWG
Jamie Pease
chilli ratingchilli ratingchilli rating

Fresh view on reading mainframe code

TBC

Session: 6AN

AppDev
Stuart Ashby
30 Minute Break

13:00 - 13:30

13:30 - 14:30

Spend less time Administering your OMEGAMON environments!

Ashok Mahay
IBM UK LTD.
Session: 3AO

System Automation, Monitoring and Analytics
Anna Dawson
chilli rating
30 Minute Break

14:30 - 15:00

15:00 - 16:00
Monday 9th November

Time

Keynotes

Keynote: Conference Opening - 2nd Week

14:00 - 14:15

Speaker: Mark Wilson
Company: RSM Partners Ltd

 

Keynote: TBD

14:15 - 15:15

Speaker: Greg Lotko
Company: Broadcom

 

Tuesday 10th November

Time

Stream 1

Stream 2

Stream 3

Stream 4

Stream 5

Stream 6

09:00 - 10:00

Oracle on LinuxONE and IBM Z

Philippe Deverge
IBM
Session: 1AQ

Linux on Z
David Austin
30 Minute Break

10:00 - 10:30

10:30 - 11:30

No point in a moat if the drawbridge is open

Mark Wilson
RSM Partners Ltd
Session: 1AR

ESWG
Jamie Pease
chilli ratingchilli rating
30 Minute Break

11:30 - 12:00

12:00 - 13:00

I smell a rat - A Linux forensics approach

Cristian Coraci
The Open University
Session: 1AS

ESWG
Jamie Pease
chilli ratingchilli rating

Vanilla mainframe Agile

Yuliya Varonina
IBA Group
Session: 2AS

AppDev
Stuart Ashby

What's New with CICS Security?

TBC

Session: 5AS

CICS
Rob Stroud

Accelerating Value in the API Economy with IMS Systems

Aman Dwivedi
BMC Software
Session: 6AS

IMS
Dominic Jackson
chilli ratingchilli rating
30 Minute Break

13:00 - 13:30

13:30 - 14:30
30 Minute Break

14:30 - 15:00

15:00 - 16:00

IBM MQ in Containers, zCX and the Cloud Pak for Integration

Matt Leming
IBM UK LTD.
Session: 5AU

MQ
Melvyn Maltz
chilli ratingchilli ratingchilli rating
30 Minute Break

16:00 - 16:30

Keynote: IBM eco System

16:30 - 17:30

Speaker: Meredith Stowell
Company: IBM USA

 

30 Minute Break

17:30 - 18:00

Keynote: Quiz

18:00 - 20:00

Speaker: Mark Wilson
Company: RSM Partners Ltd

 

Wednesday 11th November

Time

Stream 1

Stream 2

Stream 3

Stream 4

Stream 5

Stream 6

09:00 - 10:00

What's new in CICS Performance Analyser

Ezriel Gross
Rocket Software
Session: 1AV

CICS
Rob Stroud

Redhat IBM Update

Sebastien Siegert
Red Hat
Session: 5AV

Linux on Z
David Austin

From Legacy to Infinity & Beyond

Dougie Lawson
RSM Partners Ltd
Session: 6AV

IMS
Dominic Jackson
chilli ratingchilli rating
30 Minute Break

10:00 - 10:30

10:30 - 11:30
30 Minute Break

11:30 - 12:00

12:00 - 13:00

Galassa

William Yates
IBM UK LTD.
Session: 2AX

AppDev
Stuart Ashby

CICS Performance

Jenny He
IBM UK LTD.
Session: 4AX

CICS
Rob Stroud
chilli rating

Performance and IMS

Thomas Esser
Rocket Software
Session: 5AX

IMS
Dominic Jackson
chilli rating
30 Minute Break

13:00 - 13:30

13:30 - 14:30

IBM Z Security and RACF Update

Mark Nelson
IBM USA
Session: 1AY

ESWG
Jamie Pease
chilli ratingchilli ratingchilli rating

CICS 102: Introduction to CICS Internals

Ezriel Gross
Rocket Software
Session: 5AY

CICS
Rob Stroud

Administration of IMS

Lynne Bisceglia
Rocket Software
Session: 6AY

IMS
Dominic Jackson
chilli ratingchilli rating
30 Minute Break

14:30 - 15:00

15:00 - 16:00

A Deep Dive into the Top Prevalent Vulnerabilities that Impact zOS and all ESMs

Brian Marshall
Vanguard Integrity Professionals Ltd
Session: 1AZ

ESWG
Jamie Pease
chilli ratingchilli rating

NetMaster - Security Center and RoadMap

Paul Schuler
Broadcom Inc.
Session: 3AZ

NMWG
Niall Buchanan

CICS self-service provisioning using IBM z/OS Cloud Broker

Steve Foley
IBM UK LTD.
Session: 5AZ

CICS
Rob Stroud

Database DevOps for Db2 & IMS

Steve Solomon
BMC Software
Session: 6AZ

AppDev
Stuart Ashby
60 Minute Break

16:00 - 17:00

Keynote: Quantum

17:00 - 18:00

Speaker: Leigh Chase
Company: IBM UK LTD.

 

Thursday 12th November

Time

Stream 1

Stream 2

Stream 3

Stream 4

Stream 5

Stream 6

09:00 - 10:00

DevOps for DevOps

Yuliya Varonina
IBA Group
Session: 5BA

New Technologies
Sophie Green
chilli ratingchilli rating
30 Minute Break

10:30 - 11:00

10:30 - 11:30

Using zPRO to Clone Linux and z/OS Guests

Rich Smircna
Velocity Software GmbH
Session: 1BB

Linux on Z
David Austin

What's New in App Connect Enterprise v11 including zCX

Dominic Storey
IBM UK LTD.
Session: 2BB

MQ
Melvyn Maltz
chilli ratingchilli ratingchilli rating
30 Minute Break

11:30 - 12:00

12:00 - 13:00

Intelligent Data Set Level Encryption and Key Rotation

Chris Walker
IBM USA
Session: 1BC

ESWG
Jamie Pease
chilli ratingchilli rating

Lloyds Banking Group do AppDev in a dynamically created environment

Reg Wilkinson
Lloyds Banking Group
Session: 2BC

AppDev
Stuart Ashby

Bare Metal z15 to Cloud in Two Days

Rick Barlow
Velocity Software GmbH
Session: 5BC

Linux on Z
David Austin
30 Minute Break

13:00 - 13:30

13:30 - 14:30
30 Minute Break

14:30 - 15:00

15:00 - 16:00

MQ Internet Pass-Thru

Gwydion Tudur
IBM UK LTD.
Session: 2BE

MQ
Melvyn Maltz
chilli ratingchilli ratingchilli rating

The ABCs of IBM Z NetView IP Management

TBC

Session: 6BE

NMWG
Niall Buchanan