GSE UK Conference 2020

Virtually Unstoppable

Time Table

Jump To Monday 9th November
Jump To Tuesday 10th November
Jump To Wednesday 11th November
Jump To Thursday 12th November

Monday 2nd November

Stream Session Presentation Title Speaker Company Time
Keynote: Conference Opening (MW) Mark Wilson RSM Partners Ltd 14:00 - 14:15
Keynote: Mark Anzani - A look back at xxxviii years in IBM Mark Anzani IBM USA 14:15 - 15:15

Tuesday 3rd November

Stream Session Presentation Title Speaker Company Time
Stream 1 1AA LSWG session TBC 09:00 - 09:30
Stream 2 2AA Data Privacy Passports Andy Coulson IBM UK LTD. 09:00 - 09:30
30 Minute Break 10:00 - 10:30
Stream 1 1AB OpenShift: Practical experience Malcolm Beattie IBM UK LTD. 10:30 - 11:30
Stream 3 3AB zCX Performance considerations Nick Matsakis IBM USA 10:30 - 11:30
Stream 5 5AB Compiling-as-a-Service: Compile in a z/OS Public Mainframe Cloud, License Mainframe COBOL, C++, PL/1 and Fortran Compilers as-a-Service TBC 10:30 - 11:30
Stream 6 6AB Db2 by the back door Marcus Davage BMC Software Ltd 10:30 - 11:30
30 Minute Break 11:30 - 12:00
Stream 1 1AC Relevancy of CICS in chapter 2 of the journey to cloud and what's the latest for CICS William Yates IBM UK LTD. 12:00 - 13:00
Stream 2 2AC zSecure Update Rob van Hoboken IBM Europe 12:00 - 13:00
Stream 3 3AC Zowe command line interface deep dive and DevOps including Zowe Explorer (Visual Studio) for developers Joe Winchester IBM UK LTD. 12:00 - 13:00
Stream 5 5AC 101 Intro to Mainframe Hardware Lena Rosch IBM UK LTD. 12:00 - 13:00
30 Minute Break 13:00 - 13:30
Stream 1 1AD Data Mapping and Transformation Options in App Connect Dominic Storey IBM UK LTD. 13:30 - 14:30
Stream 2 2AD Recovery challenges in Db2 for z/OS Patric Becker Rocket Software 13:30 - 14:30
Stream 3 3AD Ransomware on Mainframes? You bet Al Saurette MainTegrity Inc 13:30 - 14:30
Stream 6 6AD Reached the IMS Database 4/8gig line, Now What? Nick Griffin BMC Software 13:30 - 14:30
30 Minute Break 14:30 - 15:00
Stream 1 1AE A Guided Visualisation to Increase Creative Thinking Resli Costabell Costabell.com 15:00 - 16:00
Stream 2 2AE Enhancing the Foundation of CICS Jenny He IBM UK LTD. 15:00 - 16:00
Stream 6 6AE SQL assurance - A new perspective Steve Solomon BMC Software 15:00 - 16:00
30 Minute Break 16:00 - 16:30
Keynote: COBOL in its 7th decade Derek Britton Micro Focus 16:30 - 17:30
30 Minute Break 17:30 - 18:00
Keynote: Quiz Mark Wilson RSM Partners Ltd 18:00 - 20:00

Wednesday 4th November

Stream Session Presentation Title Speaker Company Time
Stream 2 2AF How we ran it - z/OS data set encryption project Lennie Dymoke-Bradshaw RSM Partners Ltd 09:00 - 10:00
30 Minute Break 10:00 - 10:30
Stream 2 2AG OpenShift for Z - Hands on Workshop Adrian Keward Red Hat 10:30 - 11:00
Stream 3 3AG To be confirmed Sharon Moore IBM UK LTD. 10:30 - 11:00
Stream 4 4AG ISPF Master Class - DSLISTs and Member Lists and UDLISTs (Oh My!) Dan Dirkse Mindspring 10:30 - 11:00
Stream 6 6AG Managing Db2 Workloads. Hints & Tips for Cost Optimization Valery Aranouski IBA Group 10:30 - 11:00
30 Minute Break 11:30 - 12:00
Stream 1 1AH IMS Virtualization with COPE John Butterweck Compuware UK Ltd 12:00 - 13:00
Stream 2 2AH Quantum-Safety–embark on the journey Henrik Lyksborg IBM 12:00 - 13:00
Stream 3 3AH Why Automated Testing on The Mainframe is a Strategy You Can’t Refuse Steen Brahe Compuware UK Ltd 12:00 - 13:00
30 Minute Break 13:00 - 13:30
Stream 1 1AI Transforming z/TPF to Linux Kurt Acker Sine Nomine Associates 13:30 - 14:30
Stream 3 3AI Enterprise Banking and the need for patterns and structuring workload Rob Stroud The Royal Bank of Scotland Plc 13:30 - 14:30
Stream 5 5AI What's New in MQ ? Jamie Squibb IBM UK LTD. 13:30 - 14:30
Stream 6 6AI RACF and the Parallel Sysplex Mark Nelson IBM USA 13:30 - 14:30
30 Minute Break 14:30 - 15:00
Stream 1 1AJ Large Bank experience: CICS Java experience Rob Stroud The Royal Bank of Scotland Plc 15:00 - 16:00
Stream 6 6AJ REST APIs and MQ - What choices do you have ? Matt Leming IBM UK LTD. 15:00 - 16:00
60 Minute Break 16:00 - 17:00
Keynote: Mainframes and the Moon Mark Nelson IBM USA 17:00 - 18:00

Thursday 5th November

Stream Session Presentation Title Speaker Company Time
Stream 1 1AL RACF vs ACF2 TBC 09:00 - 10:00
Stream 4 4AL Completely Migrate to Git for z/OS Applications Joseph Taffe-Atkins IBM UK LTD. 09:00 - 10:00
Stream 5 5AL Costs to enable TLS or IPSec for different workload patterns Michael Fitzpatrick IBM USA 09:00 - 10:00
30 Minute Break 10:00 - 10:30
Stream 1 1AM Openshift for z Overview Adrian Keward Red Hat 10:30 - 11:30
Stream 5 5AM Enabling your mainframe to take part in your end-to-end application observability journey Nicole Nemec IBM 10:30 - 11:30
Stream 6 6AM Protecting your MQ messages with encryption Jamie Squibb IBM UK LTD. 10:30 - 11:30
30 Minute Break 11:30 - 12:00
Stream 1 1AN Automation and Measurement makes the DBA job easier Marcin Grabinski Compuware UK Ltd 12:00 - 13:00
Stream 3 3AN IMS User Experience with a DevOps CI/CD Workflow Harshit Vijay BMC Software 12:00 - 13:00
Stream 5 5AN Mainframes & Malware, an impossible combination? Henri Kuiper zDevOps 12:00 - 13:00
Stream 6 6AN Easy start in zOS with one of the most popular IDEs Kiryl Branavitski IBA Group 12:00 - 13:00
30 Minute Break 13:00 - 13:30
Stream 1 1AO Better MQ z/OS Performance Through Understanding the Internals Gwydion Tudur IBM UK LTD. 13:30 - 14:30
Stream 3 3AO Spend less time Administering your OMEGAMON environments! Ashok Mahay IBM UK LTD. 13:30 - 14:30
Stream 5 5AO Intro to z/OS Stephen Warren IBM 13:30 - 14:30
30 Minute Break 14:30 - 15:00
Stream 2 2AP Efficiently manage your mainframe storage with Mainframe Operations Analytics Anna Dawson IBM UK LTD. 15:00 - 16:00
Stream 4 4AP Everything You’ve Ever Wanted to Know about RACLIST and WAY, WAY More! Ross Cooper IBM USA 15:00 - 16:00
Stream 5 5AP Panel Discussion Resli Costabell Costabell.com 15:00 - 16:00
Stream 6 6AP Items shipped in FL 501-507 Chris Crone Broadcom Inc. 15:00 - 16:00

Monday 9th November

Stream Session Presentation Title Speaker Company Time
Keynote: Conference Opening - 2nd Week Mark Wilson RSM Partners Ltd 14:00 - 14:15
Keynote: TBD Greg Lotko Broadcom 14:15 - 15:15

Tuesday 10th November

Stream Session Presentation Title Speaker Company Time
Stream 1 1AQ Oracle on LinuxONE and IBM Z Philippe Deverge IBM 09:00 - 10:00
Stream 2 2AQ Intro to Storage Georgina Macrae IBM UK LTD. 09:00 - 10:00
30 Minute Break 10:00 - 10:30
Stream 1 1AR No point in a moat if the drawbridge is open Mark Wilson RSM Partners Ltd 10:30 - 11:30
30 Minute Break 11:30 - 12:00
Stream 1 1AS I smell a rat - A Linux forensics approach Cristian Coraci The Open University 12:00 - 13:00
Stream 2 2AS Vanilla mainframe Agile Yuliya Varonina IBA Group 12:00 - 13:00
Stream 5 5AS What's New with CICS Security? TBC 12:00 - 13:00
Stream 6 6AS Accelerating Value in the API Economy with IMS Systems Aman Dwivedi BMC Software 12:00 - 13:00
30 Minute Break 13:00 - 13:30
Stream 2 2AT It's not new in CICS, But it might be new to you - Using existing CICS technology in pragmatic ways William Yates IBM UK LTD. 13:30 - 14:30
Stream 6 6AT Building pipelines for Db2 for z/OS Jørn Thyssen Rocket Software 13:30 - 14:30
30 Minute Break 14:30 - 15:00
Stream 2 2AU How investing in your mainframe developers can accelerate Digital Transformation. Brian Crane Micro Focus 15:00 - 16:00
Stream 5 5AU IBM MQ in Containers, zCX and the Cloud Pak for Integration Matt Leming IBM UK LTD. 15:00 - 16:00
30 Minute Break 16:00 - 16:30
Keynote: IBM eco System Meredith Stowell IBM USA 16:30 - 17:30
30 Minute Break 17:30 - 18:00
Keynote: Quiz Mark Wilson RSM Partners Ltd 18:00 - 20:00

Wednesday 11th November

Stream Session Presentation Title Speaker Company Time
Stream 1 1AV What's new in CICS Performance Analyser Ezriel Gross Rocket Software 09:00 - 10:00
Stream 2 2AV DB2 vs IMS Harvi Singh RSM Partners Ltd 09:00 - 10:00
Stream 5 5AV Redhat IBM Update Sebastien Siegert Red Hat 09:00 - 10:00
Stream 6 6AV From Legacy to Infinity & Beyond Dougie Lawson RSM Partners Ltd 09:00 - 10:00
30 Minute Break 10:00 - 10:30
Stream 1 1AW Db2 CPU Optimization: Static SQL In Memory Processing Mike Moss Value-4IT LTD 10:30 - 11:30
Stream 2 2AW Your KEY to success for Pervasive Encryption and Multi-Cloud Key Management Isabel Arnold IBM 10:30 - 11:30
30 Minute Break 11:30 - 12:00
Stream 2 2AX Galasa William Yates IBM UK LTD. 12:00 - 13:00
Stream 4 4AX CICS Performance Jenny He IBM UK LTD. 12:00 - 13:00
Stream 5 5AX Performance and IMS, Part 1 James Martin Rocket Software 12:00 - 13:00
Stream 6 6AX Using Rest API's to Simplify Workload Automation Anna Dawson IBM UK LTD. 12:00 - 13:00
30 Minute Break 13:00 - 13:30
Stream 1 1AY IBM Z Security and RACF Update Mark Nelson IBM USA 13:30 - 14:30
Stream 5 5AY CICS 102: Introduction to CICS Internals Ezriel Gross Rocket Software 13:30 - 14:30
Stream 6 6AY Administration of IMS, Part 1 Lynne Bisceglia Rocket Software 13:30 - 14:30
30 Minute Break 14:30 - 15:00
Stream 1 1AZ A Deep Dive into the Top Prevalent Vulnerabilities that Impact zOS and all ESMs Brian Marshall Vanguard Integrity Professionals Ltd 15:00 - 16:00
Stream 3 3AZ NetMaster - Security Center and RoadMap Paul Schuler Broadcom Inc. 15:00 - 16:00
Stream 4 4AZ Enhancing security of Hashicorp Enterprise Vault by using a Cloud based HSM provided by IBM Cloud Hyper Protect Crypto Services Sandeep Batta IBM USA 15:00 - 16:00
Stream 5 5AZ CICS self-service provisioning using IBM z/OS Cloud Broker Steve Foley IBM UK LTD. 15:00 - 16:00
Stream 6 6AZ Database DevOps for Db2 & IMS Steve Solomon BMC Software 15:00 - 16:00
60 Minute Break 16:00 - 17:00
Keynote: Quantum Leigh Chase IBM UK LTD. 17:00 - 18:00

Thursday 12th November

Stream Session Presentation Title Speaker Company Time
Stream 1 1BA Best Practices for Mainframe Access Security, Authentication, Compliance, and Data Privacy Malcolm Trigg Micro Focus 09:00 - 10:00
Stream 5 5BA DevOps for DevOps Yuliya Varonina IBA Group 09:00 - 10:00
Stream 6 6BA The Evolution of the DBA Marcus Davage BMC Software Ltd 09:00 - 10:00
30 Minute Break 10:30 - 11:00
Stream 1 1BB Using zPRO to Clone Linux and z/OS Guests Rich Smircna Velocity Software GmbH 10:30 - 11:30
Stream 2 2BB What's New in App Connect Enterprise v11 including zCX Dominic Storey IBM UK LTD. 10:30 - 11:30
30 Minute Break 11:30 - 12:00
Stream 1 1BC Intelligent Data Set Level Encryption and Key Rotation Chris Walker IBM USA 12:00 - 13:00
Stream 2 2BC Lloyds Banking Group do AppDev in a dynamically created environment Reg Wilkinson Lloyds Banking Group 12:00 - 13:00
Stream 5 5BC Bare Metal z15 to Cloud in Two Days Rick Barlow Velocity Software GmbH 12:00 - 13:00
30 Minute Break 13:00 - 13:30
30 Minute Break 14:30 - 15:00
Stream 1 1BE Db2 for z/OS Utilities Update Haakon Roberts IBM 15:00 - 16:00
Stream 2 2BE MQ Internet Pass-Thru Gwydion Tudur IBM UK LTD. 15:00 - 16:00
Stream 5 5BE What keyring? What certificates? All I know is TLS doesn't work! Wai Choi IBM USA 15:00 - 16:00
Stream 6 6BE The ABCs of IBM Z NetView IP Management TBC 15:00 - 16:00